понеделник, 22 септември 2014 г.

8 прости правила за бързо и лесно отслабване

1. След събуждане отделете 10-ина минути за раздвижване. Не е нужно да правите цял набор от упражнения - изберете 3-4, но ги правете без прекъсване в продължение на 10 минути. Нека бъдат за различни мускулни групи. На следващия ден направете други три и т.н.
2. Ако трябва да отидете някъде наблизо, поне веднъж на ден го направете пеша. Първият ден ще ви отнеме 15 минути, вторият - по-малко и така всеки ден.
3. Използвайте стълбите. В работата или у дома – забравете асансьора и се качвайте по стълбите. Колкото повече пъти толкова по-добре.
4. Дори седнали можете да се раздвижвате. Например, седейки пред компютъра, стягайте и разпускайте коремните мускули в продължение на 30-тина секунди. После направете същото с мускулите на краката.
5. Купете си педометър. Това малко устройство, измерващо броя крачки, е едновременно полезно и забавно. Опитайте се всеки ден да добавите още малко към цифрата, която то отчита..
6. Ако искате да е още по-просто – избирайте най-дългия път от едно място до друго. Дори да става дума за това да отидете от една стая до друга.
7. Вземайте стъпалата през едно. Полезно е както за краката и бедрата, така и за дишането.
8. Каквото и от горните да изберете, правете го с още някой. Доказано е, че по такъм начин човек става по-отговорен и мотивиран.

Искате да сте слаби? Яжте кисело мляко с пробиотици

Яденето на кисело мляко, пълно с "добри бактерии", може да предотврати затлъстяването.
Мишки, които били на диета с високо съдържание на мазнини и приемали пробиотици, не наддали на тегло три месеца след лечението според ново проучване.
Учените казват, че бактериите произвеждат терапевтично съединение в червата и смятат, че е възможно да се манипулира чревната микрофлора - което лекува затлъстяването и хроничните заболявания.

Свалете 5% от теглото си и ще спите 20 минути повече

Свалянето на излишните килограми е не само полезно за вашето здраве, то може да помогне на хората да спят по-добре през нощта и да се чувстват по-трудоспособни.
Затлъстелите хора, които изгубят най-малко 5 на сто от теглото си, спят по-добре и по-дълго шест месеца след загубата на тегло, разкри проучване. Откритията, публикувани по време на съвместната среща на Международното дружество по ендокринология и на Обществото на ендокринолозите в Чикаго, разкри, че загубата на тегло подобрява качеството на съня и настроението, независимо от това как хората са отслабнали

Няма коментари:

Публикуване на коментар