събота, 11 февруари 2017 г.

90 дневна диета за ефектно отслабване

Търсите ли програма, която да ви помогне да се отървете от тези нежелани килограми? 90-дневната диета на д-р Оз е включена в много здравословни програми, като и в шоуто на Опра Уинфри. Тази програма се основава на избор на храна и умерена физическа подготовка с няколко обрати.
Тази диетична програма се фокусира върху здравословни промени в начина на живот. Първата област на промяна е храненето, и по-специално какво да се избегне или да не се пуска в тялото и какво да включвате редовно в своят дневен или седмичен хранителен прием. Еднакво важен компонент на стратегията на д-р Оз е физическата активност, която включва кардио укрепване, тонизиране и разтягане.
Храни които трябва да се избягват с тази диета
Според д-р Оз, има специфични храни, които ни карат да остаряваме по-бързо и да се разболяваме по-млади. Има много храни, които трябва да се избягват, които могат да бъдат вредни за тялото ни, като например:
Захар: Според тази диета, бялата захар, сама по себе си е една от основните причини хората да жадуват за захар и захарни изделия на регулярна основа. Най-добре е да комбинирате захарта с фибри, като конфитюр върху пълнозърнест хляб. Когато се комбинира с сложни въглехидрати, белтъчини и/или здравословни мазнини, захарната абсорбция се регулира и апетита не се повишава, тъй като инсулиновата реакция е по-умерена.
Доматен сок
Високо фруктозен царевичен сироп: Биологично високото съдържание на фруктозни блокове в царевичния сироп, активират функцията на хормон, наречен лептин. Това не е добре за организма, тъй като лептинът е отговорен за контрола на апетита.
Бяло брашно: Това е силно рафинирана, преработена хранителна съставка, лишена от всички полезни съставки, които са на разположение в цялото зърно, от което е произлязло. Изключително важно е за диетата да изберете цяла пшеница и пълнозърнести храни, фибри и други хранителни вещества, включително основните витамини от група В.
Наситени мазнини: наситени мазнини идват главно в животински продукти. Това включва месо, както и млечни продукти. Тези храни също съдържат холестерол. Други източници на наситени мазнини включват пържените храни и някои печени продукти. Растителните източници включват палмови масла и кокосово масло. Те са изключително вредни за артериите и сърдечния мускул.
Хидрогенирани мазнини: Когато различните мазнини се подлагат на процеса на хидрогениране за по-дълъг срок на годност и запазване, се образуват транс-мазнини. Д-р Оз твърди, че тези транс-мазнини са опасни за артериите и сърдечния мускул като наситените мазнини.
Храни които трябва да включваме ежедневно в диетата си
Здравословни масла: маслиново масло, рапично масло, ленено масло, масло от сусамово семе, и маслото от гроздови семена са здравословен избор.
Ядки: Трябва да се ядат бадеми, лешници, орехи и то сурови, защото топлината, както и пърженето причиняват щети на здравословното масло, което осигурява ползи за тялото.
Нар: Една от най-новите "здравословни" храни, тези плодове са заредени с антиоксидантни свойства, които предпазват от рак и ефектите на стареенето. Яжте цели нарове за техните хранителни семена или 100% сок от нар.
Нарове
Спанак: Този зелен зеленчук е опаковани с антиоксиданти, наречени каротеноиди, зелените листни зеленчуци се борят срещу дегенерацията на макулата, обща болест на стареенето. Полезният спанак е натоварен с фолиева киселина, важна за мозъка и органната функция.
Доматен сос: д-р Оз казва, че по време на диета трябва да се консумират 10 супени лъжици доматени продукти всеки ден. Причината за това до известна степен странно наставление е добре проученият положителен ефект на ликопенa срещу свободните радикали. Ликопен също е известен със способността си да предпазва от рак на простатата при мъжете.
Чесън: В допълнение към ролята му в подкрепа на добри чревни бактерии, има доказателства, които предполагат, че чесънът може да намали риска от много видове рак и насърчаване на здрави артерии.
Насоки за упражненията
Д-р Оз има ясни препоръки относно физическата активност. В тази диета, тя е задължителна трябва да се ходи поне 30 минути на ден. Препоръчва също така йогата и силовите тренировки.
Може би се чудите защо тази диета не се фокусира единствено и само върху намаляване на теглото. Всъщност, 90-дневната диета на д-р Оз е не само за проливането на излишни килограми.
Тя е фокусирана и върху анти-стареенето и общата превенция към заболявания. В действителност, идеята на д-р Оз тук не е да представи диета. Неговият подход е повече за правилното хранене, със загубата на тегло просто като естествен резултат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар