събота, 11 февруари 2017 г.

Отслабване с протеинова диета

Според диетолозите протеиновите диети са едни от най-успешните. Много от холивудските звезди пазят протеинови диети и това не е чудно, защото те са много ефикасни особено ако са съчетани с физически упражнения.
Основният принцип на протеиновата диета е да не се консумира храна, която се превръща в мазнини. Разработена е от Пиер Дюкан.
Отслабване с протеинова диета
Докато спазвате тази диета от изключително значение е приемът на много вода. Тя има пречистващо действие и засища глада.
Когато започнете диетата, храната трябва да е само печена, на скара или варена. Овкусявайте с малко зехтин и сол, приемът на алкохол е забранен. Винаги закусвайте и не пропускайте хранения.
Диетата е разделена на четири етапа, като на всеки един от тях за разрешени различни храни.
Първият етап трае пет дни и при правилно хранене могат да се свалят до 5 кг.
Основното което трябва да се консумира е месо, но без никакви мазнини – телешко, риба, пилешко без кожа. Не са разрешени свинско и агнешко.
Подравяйте ястията си с копър, лук, магданоз, мащерка. Не бива да се използва олио, кетчуп, горчица и подобни такива. Можете да ядете и черен дроб, той е много полезен. По-мазните риби също са разрешени, както и твърдо сварените яйца, пшенични трици.
Пийте кафе, но без захар и приемайте поне по литър и половина вода на ден.
Вторият етап трае една седмица и включва към разрешените продукти и зеленчуците. Комбинират се дни с консумация на чисти протеини със зеленчуци. Хубаво е единият ден да консумирате само месо, а на следващия да прибавите и зеленчуците. Не бива да се консумират картофи, бобовите култури и ориз.
Продължителността на третият етап се определя като умножите по десет свалените килограми от началото на диетата. Към месото и зеленчуците се добавя и по един плод на ден. Забранени са само гроздето, бананите и черешите. Можете да хапвате по две филии пълнозърнест хляб на ден и по две порции картофи или ориз за седмица. Включете към разрешените меса и свинското филе. Един ден от седмицата трябва да е приемат само чисти протеини – месо, риба или яйца.
Четвъртият етап включва само едно ограничение и то е до определите ден от седмицата за чистите протеини. Този ден трябва да е един и същ, ако изберете понеделник трябва да го спазвате. През останалите дни се хранете разумно, без газирани напитки, мазни храни, сладки и тестени изделия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар