събота, 11 февруари 2017 г.

ДА ОТСЛАБНЕМ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Колкото и странно да звучи, киселото зеле се оказва много по-полезно от прясното. Тъй като първото е с минимално съдържание на калории и може да се консумира по всяко време на денонощието и в неограничени количества, то се превръща в изключително подходящ за отслабване продукт - ефективен и безопасен.

Как киселото зеле помага да намалим телесното си тегло?
Зеленчукът пречиства тялото от шлаките и токсините, като по този начин подобрява общото здравословно състояние.
По време на ферментация зелето изработва ензими, което допринася за фиксирането на всички полезни микро- и макро елементи по влакната на зеленчука, повишавайки полезните им свойства.
Големите количества витамини С, К и от група В засилват имунитета, подобряват работата на много вътрешни органи и системи. Само една порция кисело зеле дава на организма необходимите дневни дози от тези вещества. Това е един плюс за отслабването.
Причината зеленчукът да бъде подходящ в борбата с килограмите е неговата отрицателна калоричност. Въпреки че в 100 грама от продукта има само около 20 калории, той е тежък за храносмилателната система. В резултат на това организмът изразходва много повече енергия за преработка на зелето, отколкото получава от него.

Менюто
Придържайки се към диетата с кисело зеле, човек няма да изпитва глад. Режимът е с продължителност от 3-4 дни. Храненето е 5-6 пъти дневно и зеленчукът трябва да се приема през еднакъв период от време. Обемът на порциите не е от значение, важното е да се достигне момент на ситост. Разбира се, преяждането не е препоръчително, защото не се отразява добре върху храносмилателната система.
Порция кисело зеле може да се подправи с 1/2 чаена лъжица зехтин. Между храненията да се пие минерална негазирана вода (не по-малко от 2 литра).
Последният прием да бъде няколко часа преди сън.
Фитнесът, плуването или сутрешното бягане със сигурност ще подпомогнат по-бързото сваляне на килограми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар