неделя, 10 юли 2016 г.


Лесен и бърз бифтек


Време на приготвяне: 20 минути Порции: 8

Продукти:
500 г говеждо филе
½ пакетче масло
1 с.л. черен пипер
1 с.л. сол
1 с.л. кориандър
1 чаша течна готварска сметана
2 с.л. коняк
Приготвяне:
Нарежете месото на стекове. Начукайте ги леко с чук за месо. Овкусете пържолите със сол и черен пипер. Запържете стековете в сгорещеното масло от всяка страна за около 5-6 минути.
След като са готови ги отстранете от огъня. Направете сос от останалата мазнина като деглазирате с брендито и добавите малко сол и черен пипер. Накрая изсипете сметаната. Оставете я да заври и я свалете от огъня.
Залейте бифтеците със соса и сервирайте.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/79-govejdo/27106-lesen-i-barz-biftek/

Няма коментари:

Публикуване на коментар