Бърза рецепта с пилешко
Продукти
600-700 гр. пилешко филе
8 червени и зелени чушки 4 домата (може от консерва) 1 глава кромид лук 4 скилидки чесън 2 с.л. олио 1 с.л. брашно черен пипер на вкус сол 1/2 ч.ч. бяло вино |
Метод на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на хапки. Натрийте го със сол и млян черен пипер.
Нарежете чушките на ленти, доматите и лука на ситно, а чесъна на филийки.
В мазнината запържете пилешкото месо и чушките за 5-10 минути. Прибавете лука и чесъна и гответе още 5 минути. Добавете брашното, което сте направили на кашичка с малко вода.
Разбъркайте, за да не стане на бучки. Накрая сложете доматите, сол и пипер на вкус. Оставете ястието да поври за 10 минути.
Прехвърлете го в тава, налейте виното, разбъркайте и печете в загрята фурна 20 минути.
Нарежете чушките на ленти, доматите и лука на ситно, а чесъна на филийки.
В мазнината запържете пилешкото месо и чушките за 5-10 минути. Прибавете лука и чесъна и гответе още 5 минути. Добавете брашното, което сте направили на кашичка с малко вода.
Разбъркайте, за да не стане на бучки. Накрая сложете доматите, сол и пипер на вкус. Оставете ястието да поври за 10 минути.
Прехвърлете го в тава, налейте виното, разбъркайте и печете в загрята фурна 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар