неделя, 10 юли 2016 г.


Лесна салата с пресни картофи и копър


Време на приготвяне: 45 минути Порции: 4-5

Продукти:
500 г пресни картофи, нарязани на едро
¼ чаша майонеза
2 супени лъжици ябълков оцет
2 стръка пресен копър, нарязан
сол и черен пипер на вкус
½ краставица – обелена и нарязана на ситно
4 стръка пресен лук, нарязан
Приготвяне:
Поставете картофите в голяма тенджера. Покрийте с подсолена вода. Оставете да заври на силен огън, след което намалете на средна температура. Оставете да покъкри под капак за около 12 минути или докато картофите омекнат.
Изхвърлете водата и оставете картофите да изсъхнат.
Смесете майонезата, оцета, копъра, солта и черния пипер. Разбъркайте. Добавете краставицата и лука.
Овкусете картофите с дресинга като внимателно разбърквате, за да не направите картофите на каша. Покрийте и съхранявайте в хладилник поне 2 часа преди сервиране.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/3-gotvarstvo/29227-lesna-salata-s-presni-kartofi/

Няма коментари:

Публикуване на коментар