неделя, 10 юли 2016 г.


Лесна гъбена супа с масло


Продукти:
4 супени лъжици масло
2 чаши лук, нарязан
500 г гъби, нарязани
2 супени лъжици копър
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица соев сос
2 супени лъжици пилешки бульон
1 чаша прясно мляко
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка сол
черен пипер на вкус
2 супени лъжици лимонов сок
¼ чаша пресен магданоз
½ чаша заквасена сметана
Приготвяне:
Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Сотирайте лука в маслото за около 5 минути. Добавете гъбите и пържете за още 5 минути. Разбъркайте заедно с копъра, червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете малко котлона и оставете да покъкри за още 15 минути.
В отделна купа разбъркайте брашното и млякото. Изсипете тази смес към супата за сгъстяване. Разбъркайте много добре, за да не останат бучки. Оставете да къкри още 15 минути.
Накрая добавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и сметаната. Намалете котлона на съвсем слабо и оставете за 5 минути да поври готовата супа. Сервирайте веднага.
Време за приготвяне: 1 час

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/3-gotvarstvo/26108-lesna-gabena-supa-s-maslo/

Няма коментари:

Публикуване на коментар